Inlägget gjort

Ett ord från Sally…

Nu har jag hittat det jag längtat efter länge! Dofthylsan!

När jag var liten kunde jag köpa en sån där doftmanick som jag tror var fylld med Eukalyptus eller mentol. Jag har längtat efter att hitta något liknade igen med bra kvalité, med 100 % rena eteriska oljor, och lite modernare design.

Aromaterapi i en liten hylsa! Bara så perfekt.

Hur funkar det då? Jo, dofter färdas snabbt, väldigt snabbt. De är snabbare än en tallrik spaghetti som påverkar din insulinnivå. Snabbare än någon medicin som färdas genom din mage och sedan ut i blodbanan. Dofter färdas på millisekunder till hjärnan, helt oscensurerat så att säga.

Ett sniff och hjärnan skickar signaler till kroppen. Lugna ner dig, bli piggare, fokusera, slappna av. Snabba budskap tack vare vårt fantastiska luktsinne.

Dofter påverkar oss både fysiologiskt och psykologiskt, det är det som är tjusningen med aromaterapi och det är förstås det som är tjusningen med dofthylsan.

Doftmolekylerna färdas från dofthylsan, till näsan och från näsan direkt till hjärnan, snabbt och oscensurerat. Som en highway direkt in i systemet.

Det är naturligtvis viktigt att man använder 100 % rena eteriska oljor. Allt annat i doftväg kanske doftar gott men påverkar oss inte alls på samma sätt som det som kommer från naturen gör. Syntetiska dofter göre sig icke besvär i min aromaterapivärld!